חמש עובדות על איטלקים ואספרסו

חזרה לעמוד בלוג ראשי

חשבתם שאתם יודעים הכל על איטלקים ואספרסו? הקשיבו לעובדות שיש למנהל השירות במפעל האיטלקי La San Marco, המייצר מכונות אספרסו מקצועיות לכל העולם, לספר לנו… גם אנחנו הופתענו.

אדם שותה אספרסו

עובדה מס 1: איטלקי ממוצע שותה כ- 5 כוסות אספרסו ביום. באותן שעות. באותו הבר. באותה צורה. האיטלקים חולקים כבוד כה גדול לקפה, כך שלא פעם כאשר הזמנו קפה במסעדה בתום ארוחה, המליץ לנו המלצר לשתות אותו בבר הסמוך ולא במסעדה….

זוג חברים שותים אספרסו

עובדה מס' 2: איטלקים מאמינים כי קפה אחרי הארוחה עוזר לעכל את המזון. ארומת הקפה נותנת אות לפה לייצר מיצי קיבה העוזרים בעיכול המזון.

חשיבות של חליטת הקפה

עובדה מס' 3: השניות הראשונות של חליטת הקפה הינן קריטיות להכנת קפה מעולה: בשניות אלו יוצאים כל הדברים הטובים של הקפה: ארומה, טעם וריח.

סוגי אספרסו שונים

עובדה מס' 4: בנאפולי שותים אספרסו קצרצר הנקרא ריסטרטו המכיל בסך הכל 25 מ"ל של קפה. ריסרטו הינו השם האיטלקי לקפה קצר וסמיך מאוד

אספרסו ארוך

עובדה מס' 5: הקרמה היא למעשה מיליון בועות של קפה. הקרמה סוגרת את הארומה של הקפה ושומרת על הטריות שלו. במכונת אספרסו ביתית של סגפרדו תמיד תקבלו קרמה משובחת כזו. של אספרסו איטלקי אמיתי. כמו ברומא.