האם אפשר לאכול פולי קפה?

חזרה לעמוד בלוג ראשי

לפעמים אתם שואלים את עצמכם האם אפשר לאכול פולי קפה? התשובה הקצרה הינה כן, אפשר לגמרי לאכול פולי קפה – אבל כדאי לקחת בחשבון את השלב בו נמצא פול הקפה (טרי, קלוי, טחון) וכמובן את ההשלכות הבריאותיות על כך. קראו כאן עוד

"דובדבני קפה"

דובדבני הקפה

האמינו או לא, קפה מתחיל למעשה מפרי הדומה ממש לדובדבן. הפולים שאנו מכירים ואוהבים הם למעשה הזרעים הפנימיים והקשים של הפירות הללו ולכן אנו נתחיל לדבר על אכילת הפרי עצמו.

לפירות הקטנים האלה אין ממש הרבה "בשר" סביב הזרעים שלהם – רק שכבה דקה של סיבים, אבל אם היינו טועמים את השכבה הזו , כנראה שהיינו מופתעים! למעשה, בזכות כל ההגנה הבשרנית הזו, דובדבני קפה באמת מתוקים מאוד.

אם ממש הייתם מעוניינים להבין את כל מה שקשור ביצירת קפה, אולי היה כדאי לכם לטעום מגוון זנים של דובדבני קפה ולהבין את השוני ביניהם. אניני קפה יודעים להבדיל בין זני הפירות השונים  – וריאציות עדינות אלה רומזות על ההבדלים הדרמטיים הקיימים לאחר הקלייה.

פולים ירוקים – האם תוכלו לאכול פולי קפה גולמיים?

פולי קפה ירוקים

פולים ירוקים הינם למעשה פולים אשר הופשטו מהפירות שלהם אבל עדיין לא נקלו. פולי הקפה בשלב הזה הינם עמידים וגמישים להפליא.

פולים ירוקים הינם למעשה פולים אשר הופשטו מהפירות שלהם אבל עדיין לא נקלו. פולי הקפה בשלב הזה הינם עמידים וגמישים להפליא. לאחר ייבוש נכון, ניתן לשלוח פולים אלו בכל רחבי העולם מבלי לדאוג  לטריותם יתר על המידה. המשמעות היא שבמובנים רבים, מתייחסים לפולי קפה ירוקים כסחורה זהה לסוכר או כותנה.

הטעם של פולי קפה ירוקים הינו חמצמץ והמרקם שלהם קשה. מסיבה זו, נשנוש של פולי קפה ירוקים מעולם לא תפס…. אבל מי שסקרן על טעמם… מומלץ לנסות.

האם אפשר לאכול פולי קפה קלויים?

פולי קפה קלויים

פולי קפה קלויים זה כבר משהו מוכר למראה שאנו רואים בחנויות ובבתי קפה. למרות שזה לא נפוץ במיוחד לאכול את הפולים הקלויים הללו, זה קורה כל הזמן. לדוגמא, קולי קפה טועמים את הפולים על מנת לפקח על תהליך הקלייה בתנורים, ובריסטות סקרנים טועמים את הפולים לפני החליטה…

למעשה, קליית פולי קפה מביאה את כל הטעמים והניחוחות המעניינים לקפה. לפולים האלה יהיה טעם נעים, וכל קלייה תהפוך אותם לשונים זה מזה.

למעשה, אין בעיה לאכול פולי קפה קלויים אך יש להיזהר מאכילת יתר…. וכאן כדאי לדון בהשלכות הבריאותיות של אכילת פולי קפה

השפעות בריאותיות

קפאין

באופן כללי, אין יותר מדי מה לדאוג בכל מה שקשור לנשנוש פולי קפה. הדאגה הגדולה ביותר היא צריכת קפאין, אך ספל קפה מבושל מכיל פי 16 מהקפאין של פול קפה בודד. משמעות הדבר שתצטרך לאכול בערך 66 פולים כדי אפילו להתקרב למה שרופאים מציעים כמגבלה עליונה בצריכת קפאין יומית. 66 פולי קפה אולי לא נשמע המון, אבל לא סביר שתגיע למספר הזה בנשנוש ספונטני של פולי קפה …. יחד עם זאת, יש לשקול אכילת פולי קפה לצד צריכת הקפאין הנוספת שלכם בשביל לא לחרוג מכמות הקפאין שאתם צורכים בדרך כלל..

ריפלוקס חומצי

מלבד קפאין, יש גורם חשוב נוסף שיש לקחת בחשבון בעת ​​צריכת פולי קפה. אנשים רבים סובלים מהפרעת ריפלוקס חומצי. זהו מצב בריאותי בו חומצות בקיבה עלולות לזרום חזרה לוושט ולגרום לתחושת צריבה. באותו אופן שבו כוס קפה טיפוסית יכולה להחמיר את הנושא הזה, כך גם אכילת פולי קפה.

אך מלבד שני הנושאים הללו – אין ממש מה לדאוג באכילת פולי קפה קלויים…

פולי קפה מצופים בשוקולד

פולי קפה מצופים בשוקולד

עכשיו כדאי להזכיר את הדרך המועדפת עלינו לצרוך פולי קפה. כמו כל דבר, פולי הקפה כל כך טעימים כאשר הם מצופים בשוקולד. לא רק שציפוי השוקולד מספק מעטפת נעימה לנגיסה בפולי הקפה, אלא שהשוקולד עצמו מוסיף מעט מתיקות כדי להרגיע את מרירות פולי הקפה. כיום מצפים את פולי הקפה בכל מיני סוגים של שוקולד החל משוקולד חלב ועד שוקולד מריר 100% קקאו.

האם אפשר לאכול קפה טחון?

אם אתם תוהים לגבי אכילת קפה טחון, כמו שאר צורות פולי הקפה המפורטות למעלה, כן, אפשר לאכול גרעיני קפה טחון… אבל באמת אין הרבה סיבה לעשות זאת.

שלא כמו פולים ירוקים או פולי קפה קלויים או פירות הקפה, גרעיני קפה טחון פשוט יהיו קשים לעיכול ומאתגרים לבליעה. אם אתם רוצים לנסות מתוך סקרנות, אין בעיה, זה לא מהווה סיכון בריאותי אם הם נצרכים במתינות.

אפשר ומומלץ להשתמש בקפה טחון משומש כדשן נפלא לגינה או בקפה טחון טרי כתוספת לשגרת הטיפוח שלכם. קראו כאן עוד על פילינג פנים

מקווים שענינו על כל השאלות לגבי אכילת פולי קפה. תיהנו מהנשנוש ובעיקר תכינו לעצמכם כוס קפה משובחת של סגפרדו.