משלוח חינם לנקודת איסוף בקנייה מעל 220 ₪

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מקיאטו – המדריך המקיף

מקיאטו

יש אנשים שלא מוכנים לוותר על האספרסו היומי שלהם (וגם לא על האספרסו השעתי). אם עוברת שעה, והם עדיין לא התחזקו באיזה שוט ארומטי כהה, מריר ועמוק, הם לא מתפקדים, וזה מובן לגמרי. אספרסו הוא הרבה יותר ממשקה קפה מעורר וממריץ; אספרסו הוא מסורת איטלקית שהפכה להיות מסורת כלל עולמית, אספרסו הינו תרבות, חוויה רב־חושית מופלאה ובלתי נשכחת. האספרסו הטביע את חותמו בחיים של כולנו וממשיך לעשות זאת יחד עם אחיו הצעיר, המקיאטו הראוותני והמלהיב, פסגת האבולוציה של הקפה נכון לרגע זה.

בשנים האחרונות המקיאטו הולך וצובר אהדה בקרב ציבור צרכני הקפה בעולם ובמיוחד בקרב אניני הטעם שבהם. חובבי קפה מודרניים כבר לא יכולים לדמיין את החיים בלי המקיאטו ובלי הניגוד האופייני והמפתיע בין המרירות העמוקה של האספרסו ובין הרעננות המלהיבה והמתקתקות החושנית של קצף החלב. בריסטות מובילים ויצירתיים ממשיכים לפתח את המקיאטו ומבטיחים שאת המהפכה שהוא חולל בעולם הקפה אף אחד כבר לא יעצור.

אז מה זה מקיאטו? איך מכינים אותו ולמה הוא נחשב לקרם־דה־לה־קרם של עולם הקפה?

 

מה זה מקיאטו (Macchiato)?

אספרסו מקיאטו הוא משקה קפה איטלקי שפוּתח כחלופה עדינה למשקה האספרסו המסורתי עוד במאה ה־17. בחלוף השנים הוא הצליח לכבוש את חיכָּם ואת ליבם של האיטלקים שחיפשו משקה עדין יותר מהאספרסו, כזה שאפשר לשתות בהפוגות ולאו דווקא בלגימה אחת קצרה. מאז שפותח המקיאטו, הוא הצליח לפרוץ את הגבולות של ערי האבן האיטלקיות העתיקות ולכבוש את העולם כולו. והוא עושה את זה עד היום.

משמעות המילה האיטלקית מקיאטו היא מוכתם. המשקה כונה כך בשל כתם החלב המוקצף שצף עליו ומעדן את טעמו. המשקה מכיל שוט אחת של אספרסו – קצר או ארוך – וכתם עדין של קציפת חלב אוורירית ועמידה. את כתם הקצף לא מערבבים לאחר מזיגתו אלא מניחים לו לצוף על פני הנוזל הרותח ומאפשרים לו להתמזג איתו לאיטו. המיזוג בין האספרסו הכהה ובין הקצף הלבן יוצר אפקט שכבתי יפהפה שמקשט את המשקה ומייחד אותו. המקיאטו הוא תוצר של יצירתיות, כישרון ותשוקה לקפה, ולכן הוא נחשב משקה ייחודי, ראוותני ויוקרתי.

 

איך מכינים מקיאטו?

כדי להכין מקיאטו איכותי ומקצועי צריך לעמוד בשני קריטריונים בסיסיים – לחלוט קפה במכונת אספרסו ולהקציף חלב חם. חשוב לזכור שהמקיאטו הוא אספרסו בבסיסו. הוא צריך להיות חזק, מרוכז, מלא ועשיר. הוא צריך להיחלט בלחץ, ורק הלחץ שמופק במכונת אספרסו עוצמתית יכול להתאים לכך, אז אל תתפשרו על מקיאטו מקפה פילטר או ממקינטה. זה פשוט לא יהיה אותו הדבר, וחבל. מומלץ להכין את קציפת החלב החמה לפני שמתחילים לחלוט את הקפה. הקציפה צריכה להתווסף למשקה מייד לאחר שנחלט ובעודו רותח, ארומטי ועשיר בטעמים. את קציפת החלב מוטב להכין במקציף חלב חשמלי ומהיר.

 

מקיאטו של סגפרדו

העדיפו חלב מוקצף חם על פני חלב קר, אם כי אתם יכולים ללכת אחר ליבכם ואחר טעמכם. את זה אנחנו משאירים לכם. המשיכו בחליטת האספרסו. אתם יכולים להכין אספרסו קצר או ארוך לפי בחירתכם. מייד לאחר שהקפה נחלט, הוסיפו לו כף מקציפת החלב. שימו לב – אין לערבב את המשקה בכפית. יש להניע בעדינות את הכוס כדי שהנוזלים יתמזגו אך כתם הקצף הצחור ימשיך לצוף בעדינות על פני המשקה וייראה כיצירת אומנות עוצרת נשימה.

 

לשדרג את המקיאטו

בחלוף המאות ובשל שיטוטיו ברחבי העולם המקיאטו השתנה, השתדרג והתפצל לגרסאות רבות שהותאמו להעדפות של המקומיים בכל ארץ וארץ. הוא עדיין בבסיסו משקה אספרסו המקושט בכתם מלהיב של קציפת חלב חמימה, אך היום אפשר ליהנות גם ממשקה מקיאטו תלת־שכבתי משובח שמכיל שכבת אספרסו, שכבת חלב חם ושכבת קצף, בלי לחלל את קודש הקודשים ובלי לגרוע מטעמו. אתם בהחלט יכולים להתענג על משקה ביתי מושלם שנראה כמו קפוצ’ינו בזעיר אנפין ולשאת בגאווה את המסורת הנצחית של הקפה האיטלקי המושלם.

 

כשמקיאטו וסגפרדו נפגשו

אנחנו כבר מבינים שכדי להכין מקיאטו מושלם צריך לחלוט אותו במכונת אספרסו עוצמתית ומהירה, מכונה חזקה שיכולה לחלוט את הקפה עד תום ולמצות את כל הטעמים שלו. מכונות הקפה של סגפרדו בעלות תהליך חליטה דומה למכונת קפה של בית קפה מושלמות להכנת קפה המקיאטו.

הודות לקפסולות הקפה המשובחות של סגפרדו, המכונות יכולות להפיק במהירות בסיס אספרסו עשיר, בעל מרקם וקרמה מדוייקת עבור משקה מקיאטו מובחר. כדי להכין משקה קפה מסורתי או מודרני ולהתענג על טעמו המופלא אתם כבר לא צריכים להתאמץ. מכונות הקפה של סגפרדו יתאמצו בשבילכם ויגישו לכם עולם ומלואו של קפה איטלקי משובח בלחיצת כפתור אחת.

למידע וייעוץ לעסקים
הטופס נשלח בהצלחה!
דילוג לתוכן